Sylwester 2017/2018 we Wrocławiu

Sylwester 2017/2018 Wrocław na statku Wratislavia

 

 Sylwester na Statku WRATISLAVIA - Wrocław.
Jedyny taki bal sylwestrowy we Wrocławiu. Przywitaj NOWY ROK 2018  przy panoramie malowniczego Ostrowa Tumskiego.

Na gości czeka szampańska zabawa z wyśmienitym jedzeniem i muzyką do białego rana. Zabawa na trzech pokładach (dwóch wewnętrznych i jednym zewnętrznym) przy akompaniamencie zespołu grającego na żywo, rejs statkiem, a także alkohol, napoje i przygotowane specjalnie na tę okazję menu sylwestrowe. Szef Kuchni Piotr Gietner jak zawsze zadba o wyjątkowość serwowanych potraw. Pełne Menu Sylwestrowe dostępne na dole strony.

W menu znalazły się przystawka, zupa, cztery gorące dania, a także bogaty bufet zimny i bufet ze słodkościami. Poza tym goście przez całą noc bez ograniczeń będą mogli raczyć się herbatą, kawą i wodą mineralną. W cenie znajduje się także alkohol w ilości 0,5 litra wódki „Starosta” na parę. W czasie balu funkcjonować będzie także drink bar.
Warto pamiętać, że liczba miejsc jest ograniczona. Aby spędzić tę wyjątkową noc sylwestrową na statku Wratislavia należy dokonać rezerwacji mailowej lub poprzez formularz oraz wpłacić zaliczkę.

Program sylwestra na statku WRATISLAVIA

20:00 - 04:00 - muzyka na żywo
19:00 - 20:00 - powitanie gości, zajęcie stolików
20:30 - 22:15 - rejs statkiem Przystań Wratislavia Bulwar Xawerego Dunikowskiego (obok Hali Targowej) w stronę wyspy Opatowickiej.
23:45 - 00:15  - przywitanie Noworoczne przy panoramie Ostrowa Tumskiego

Cena obejmuje

* zabawa na trzech pokładach
* muzyka na żywo - zespół
* alkohol i napoje do kolacji
* rejs statkiem
* menu sylwestrowe

400 zł / osoby

ZADZWOŃ I ZAREZERWUJ
570 902 903
Ilość miejsc ograniczona!

Dodatkowe informacje:

Do dyspozycji gości loże oraz stoliki na dwóch pokładach:
górny pokład: loże 4,5,6 osobowe, stoliki 2-osobowe oraz loża dla grupy 8-40 osób.

pokład dolny: miesjca przy stole 1,2,3-osobowe lub więcej.

w trackie trwania balu sylwestrowego czynny drink bar

Rezerwacje i płatność

Rezerwacji można dokonać telefonicznie, mailowo lub przez stronę www. Płatność dla rezerwacji dokonanych do 10.11 - pełna kwota za rezerwację jest wymaga w terminie 7 dni, dla rezerwacji dokonanych od 11.11 pełna kwota za rezerwację płatna w ciągu 2 dni od daty złożenia.

Opłatę można uiścić przelewem na konto:
Żegluga Pasażerska:
37 1160 2202 0000 0002 7358 4758
lub gotówką u obsługi na Statku WRATISLAVIA.

warunki anulowania: do 30 listopada koszt anulowania wynosi 50% wartości rezerwacji, od 1 grudnia - 100% wartości rezerwacji.

 

Sylwestrowe MENU:

Przystawka zimna
Łosoś faszerowany sandaczem, emulsja z antonówki i pietruszki, kruche sałaty

Zupa
Zupa z ogonów wołowych, lane kluseczki rozmarynowe, warzywa pieczone

Danie główne
Perliczka pieczona, ziemniaczano-selerowe puree, terine z aromatycznych warzyw, emulsja z zielonego groszku i Jalapeno

Bufet zimny
Kalmary z pikantnymi musami owocowymi
Małże Nowozelandzkie z musem z kalafiora
Mozzarella z konfiturą z pomidorów i amarantusem
Surimi z sałatką owocową, puree z mango
Krem z koziego twarożku, jalapeno, czerwona cebul
Tatar z matiasa z musem ziemniaczanym, kwaśna śmietana, burak kiszony
Zielone gazpacho z pianką śmietanową
Tatar z łososia , guacamole, czerwony grapefruit
Wędzony węgorz ,łosoś, pstrąg, cytryna
Schab z musem chrzanowy
Warzywa grillowanie z emulsją ziołową
Sałatka z owoców morza
Kruche sałaty, sos winegret
Świeże pieczywo
Masło

II Danie gorące
Saltim bocca z indyka, gnocchi, puree z mango i antonówki, espuma ziołowa

III Danie gorące
Szynka wieprzowa pieczona przez szefa kuchni serwowana

IV Danie gorące
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet słodki
Mini musy jogurtowe
Ciasteczka bankietowe
Szarlotka
Sernik
Panna cotta z sosem owocowym
Mus czekoladowy
Sałatka owocowa

Napoje gorące
Kawa – bez ograniczeń
Herbata – bez ograniczeń

Napoje zimne
Soki owocowe – 1 litr na osobę
Woda mineralna z miętą i cytryną – bez ograniczeń
Wódka „Wyborowa” – ½ litra na parę